Groeien bij Alfa naar accountant: Tanja Jonker

Al jong riep ze heel hard dat ze nooit in de voetsporen van haar moeder ging treden. Nee, een saaie accountant wilde ze niet worden. Wat dan wel, dat was de vraag. Je mag drie keer raden. Juist, je hebt het goed. Al is ze het nog niet helemaal. Op dit moment is Tanja Jonker nog assistent-accountant, maar in september start ze met haar praktijk opleiding. Nog even dus, en dan heeft ze toch echt hetzelfde beroep als haar moeder.

Computer werk saai? Juist afwisselend en uitdagend!

“Ik vond het oprecht een nachtmerrie om een hele dag achter een bureau te zitten tikken op een computer. Maar ik wist toen natuurlijk nog niet wat ik nu weet. Want saai is het allerminst. Juist de afwisseling en vooral het directe contact met de klanten maakt dat geen dag hetzelfde is en er elke dag weer nieuwe uitdagingen voorbijkomen.”

In februari van dit jaar maakte de paardenliefhebber uit Warmenhuizen heel bewust de overstap naar Alfa Accountants en Adviseurs in Heerhugowaard. Via een oud-studiegenoot ging ze op gesprek. “Ik ben erg blij met deze stap. In de eerste plaats mag je hier direct aan de slag met een eigen klantenportefeuille. Deze klanten zijn veelal ondernemers, kleinere bedrijven die enorm veel specialistische kennis hebben op hun vakgebied. Vaak hebben ze echter geen accountant in dienst en zijn wij een soort verlengstuk van hun team. Zo voelt het ook. Ze bellen over allerlei zaken met allerlei vragen. Dat maakt het ongelooflijk leuk en persoonlijk. En daar houd ik van.”