“Ik word blij van mijn werkomgeving en de klantcontacten die ik heb"

“Ik word blij van mijn werkomgeving en de klantcontacten die ik heb"

“Ik word blij van mijn werkomgeving en de klantcontacten die ik heb"

Sinds april werkt Hendrik Jan Bos als relatiebeheerder en akkerbouwspecialist bij Alfa in Groningen. Hij is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf en die liefde voor de landbouwsector zit diep. “Als kind probeerde ik zelfs al aardappels te telen in de zandbak,” lacht hij. Wat hem zo aantrekt in akkerbouw is niet alleen de innovatie, maar ook de beleving van het buiten zijn, het zien groeien van gewassen en de wisseling van seizoenen.

Cijfers laten zien hoe een bedrijf functioneert 

Na zijn studie aan de Hogere Landbouwschool kwam Hendrik Jan onverwacht in de accountancy terecht. “Het financiële aspect raakte de kern van het bedrijf en de mens erachter,” legt hij uit. Juist door cijfers krijgt hij een goed beeld van hoe een bedrijf functioneert en welke beslissingen genomen moeten worden. “Alles heeft een financiële component. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe trekker of de overdracht van het familiebedrijf.”

Image

Ruimte voor nieuwe uitdagingen 

In zijn rol bij Alfa geniet Hendrik Jan vooral van het bouwen van langdurige relaties met klanten en het begeleiden van complexe vraagstukken zoals bedrijfsoverdrachten. Hij houdt van nieuwe uitdagingen: “Geef mij maar een weg die nog niet bewandeld is. Bij Alfa krijg ik daar de ruimte voor.” Zijn doorzettingsvermogen – “een terriërmentaliteit” noemt hij het zelf – zorgt ervoor dat hij altijd op zoek gaat naar wat het beste is voor zijn klanten.

Afdronk na de eerste maanden: ik word blij van mijn werkomgeving

Na zijn eerste maanden bij Alfa kijkt Hendrik Jan tevreden terug: “Ik word blij van mijn werkomgeving en de klantcontacten die ik heb. De zaken zijn hier echt goed voor elkaar.” Zijn enige wens is om zijn collega’s vaker fysiek te zien, maar daar is hij positief over: “Als de intentie er is, komt dat altijd goed.”

Met zijn nuchtere aanpak en innovatieve mindset heeft Hendrik Jan zijn plek bij Alfa gevonden, waar hij klanten helpt met hun uitdagingen en nieuwe wegen bewandelt – ook die nog niet eerder zijn ingeslagen.

Hoe goed pas jij bij de bedrijfscultuur van Alfa? Doe de test!

Of bekijk onze vacatures en laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken met een van onze collega's bij een vestiging bij jou in de buurt.