Ervaringen van 3 stagiaires bij Alfa Heerhugowaard

Over het algemeen wordt de wereld van de accountancy niet echt als spannend en dynamisch bestempeld. Eerder wellicht als een tikkeltje saai en wat stijfjes. Dat zou je niet zeggen als je de verhalen van deze drie nieuwbakken medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs hoort. Ze spreken het zelf dan ook ernstig tegen. Want wie heeft het, op een van je eerste werkdagen met je collega’s mee naar het concert van Guus met de zachte G?

Na de afgeronde stage blijven we in dienst in combinatie met onze studie 

Aan het woord Bart Jonker (22), Mirte Bakker (21) en Naomi Brink (23), die driekwart jaar geleden in Heerhugowaard binnenstapten als stagiaires. Inmiddels is de stage afgerond en beginnen ze alle drie met het derde jaar van hun opleiding. “Aan het einde van onze stage mochten we in dienst komen voor 16 uur per week”, vertelt Bart. “Het is een mooie combinatie met onze Hbo-opleiding. Aan de ene kant leren we de basiskennis op school, om tegelijkertijd dat wat we leren in de praktijk te brengen.” 

Je bent gelijk onderdeel van het team 


De keuze om bij Alfa te blijven was een eenvoudige. “Je wordt hier gezien”, zegt Mirte. “Ook al komen we net kijken in dit vak, we zijn onderdeel van het team. We worden gelijk behandeld en bij overleg telt onze mening net zo goed. Dat voelt fijn.”